Nyheter

Siste nyheter fra Misjonssalen Ålesund

19. januar 2017

Hvor finner jeg meg selv?

Å sette av tid til å finne seg selv har blitt vanlig. Det er også populært å lese bøker som handler om å bli en bedre utgave av seg selv, eller å finne ut hvem man virkelig er ment å være.

 

Bibelen forteller oss at mennesket er skapt i Guds bilde, og at vi med hele oss er et speilbilde av han som skapte oss. Da mennesket valgte å være ulydig mot Gud kom det et skille mellom Gud og menneskene. Fra den dagen av har menneskene strevd med å finne ut hvem de egentlig er. Adam og Eva levde i fullstendig harmoni med Gud, hverandre og skaperverket, men etter syndefallet ble tilværelsen preget av konflikter og dissonans på alle plan.

Et knust speilbilde

Gud kunne ikke lenger ha det samme forholdet til menneskene som han hadde før. Det menneskelige opprøret mot Gud skapte en distanse som kun Jesu gjerning på korset kunne gjenopprette. Men nettopp i Kristus kan vi mennesker igjen få en relasjon til Gud, og vår identitet kan begynne å falle på plass igjen. Det som en gang var et tydelig speilbilde, men som ble knust i syndefallet, kan nå bli reparert og slik at bildet av Gud klarner.

Vår identitet i Gud

Like over nyttår var jeg på en hytte i Fausadalen der jeg startet et studie på dette med vår kristne identitet. Det er et tema som har opptatt meg en stund. Mitt ønske er at jeg i løpet av 7 søndager kan hjelpe oss alle til å forstå mer av hva det betyr for oss og vår identitet at Gud skapte oss, at Jesus har frelst oss, og at vi er Guds barn og Jesu søsken.

Følg med på kalenderen

Å lage ferdig programmet for et nytt semester er ingen enkel oppgave. Jeg hadde derfor ikke god tid når jeg skulle sette opp tema og tekster for alle talene denne våren. Det betyr at det kan bli gjort noen små endringer av overskrifter og tekster. De av dere som liker å komme forberedt til God Søndag oppfordres derfor til å se på kalenderen på nettsiden. Når det er mindre enn en uke til gudstjeneste skal det være riktig det som står der.

Å møte Gud

Vår bønn her i Misjonssalen er at du skal få et møte med Gud. Gjerne flere og sterke møter. Vi håper veldig mange opplever å få en tryggere grunn for vår kristne tro, og at det hjelper oss i hverdagen som Jesu etterfølgere.

 

Send ellers gjerne tilbakemeldinger om hva du tenker, enten muntlig eller skriftlig :-)

 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bok-tips: Beyond Identity av Dick Keyes

 

Her er en video som Halldis B. Volle har laget om temaet identitet (se flere videoer på snakkomtro.no): 

 

 

Sist redigert torsdag, 19 januar 2017 13:13

NLM Ålesund Misjonsforsamling

Myrabakken næringssenter

Spjelkavikvegen 132

6010 Ålesund

misjonssalen@misjonssalen.net

Kontonummer: 3910 24 49154

 

 

logo_Misjonssambandet_rød_400.png

Dagens bibelord